top of page

"Een reis van duizend mijlen begint altijd met een eerste stap..."
Lao-Tzu

your Talent advisor, het is een missie

De persoonlijke en collectieve transformatie ondersteunen door zelfkennis

De bestaansreden van your Talent advisor is om persoonlijke waarden en ambities af te stemmen op de gedeelde waarden en visie van de groep (team, organisatie, gemeenschap, familie) door zelfkennis te ontwikkelen. En op individueel niveau, willen we dat iedereen die een exploratiereis aangaat van zijn/haar waarden en essentiële krachten het gevoel krijgt van "ja, dit klopt: mijn innerlijke leven en mijn uiterlijke leven zijn op één lijn".

Begeleiden en toerusten van mensen, teams en organisaties op het pad - de spiraal - van hun persoonlijke en gedeelde transformatie, om hen te helpen hun waarden te leven, resonerende relaties te creëren en zingeving in te blazen in hun acties en interacties.

We willen bijdragen aan een wereld waarin het voor de hand ligt om de doelen van economisch succes in evenwicht te brengen met respect en waarde voor elke persoon. Een wereld waarin elke persoon zijn/haar waarde en zijn/haar bijdrage kent, voor zichzelf, de anderen, de gemeenschappen waar hij/ze deel van uitmaakt, en hun heel ecosysteem. Een wereld waar integriteit en toewijding kansen en groei creëren, en niet leiden tot opoffering.

your Talent advisor is geïnspireerd door de filosofie van opaal (teal) management - geïntegreerd, systemisch en samenhangend - en draagt in haar projecten en methodieken bij aan de "Human Awareness Initiative" van het Barrett Values Center, en aan vier duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties: goede gezondheid & welzijn, kwaliteitsvol onderwijs, waardig werk & economische groei, verminderde ongelijkheid.

hand-holding-compass-with-blurred-background.jpg

Het is ook mijn spiraal

your Talent advisor, dat ben ik, Laurence Rottesman. Ik loop al meer dan 20 jaar op mijn spiraal (en meer dan het dubbele als je mijn levenservaringen meetelt).

Nadat ik communicatie en psychologie had gestudeerd, begon ik te leren, te oefenen, toe te passen en te reflecteren bij grote bedrijven, eerst in de operationele aspecten van competenties en daar vervolgens de bredere praktijk van talent management, projectmanagement en HR-procesmodellering aan toe te voegen. Deze brede aanpak was de sleutel tot een transitie naar de ondersteunende rol van business partner en de start van mijn consultancy activiteiten in 2010.

In de loop van mijn projecten heb ik een holistische benadering ontwikkeld die talent- en performance management, alsook culturele transformatie integreert via een multifactoriële benadering waarvan de rode draad de zoektocht is naar samenhang rond waarden en engagement.

Het is in de loop van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling - mijn spiraal - dat het ondersteunen van bedrijven en hun mensen bij de ontwikkeling van talenten en cultuur, als twee kanten van dezelfde medaille, vanzelfsprekend werd. Een missie. Mijn 'true north'.  

Naast de generalistische HR-opleiding en expertise die ik al had, verdiepte ik me hartstochtelijk in thema's als waarden, emotionele intelligentie, neurowetenschap, motivatie, bewust leiderschap, enz. Elke dag blijf ik bijleren en deze kennis deel ik het liefste met mijn cliënten, die ik begeleid op hun spiraal, rekening houdend met waar ze zijn en waar ze heen willen. Het gaat over zachte transformatie, persoonlijk en collectief, door positieve verandering: wat ons energie geeft. Los van zijn/haar werkgever, kan iedereen bij mij terecht voor een exploratiereis van zijn/haar innerlijke wereld naar verhoogde zelfkennis en zelfleiderschap. ​

Achter de organisatie staan unieke mensen met wie het voor mij belangrijk is om resonerende relaties op te bouwen op basis van vertrouwen, respect, integriteit, authenticiteit en creativiteit. Deze zijn mijn eigen kernwaarden. Mijn essentiële krachten zijn de passie voor leren, rechtvaardigheid en barmhartigheid. En mijn intrinsieke drijfveren zul je mij vragen? Deze zijn commitment, steun geven, verandering ondersteunen, inspireren en delen. Wat zijn die van jou?​

photo

In de andere dimensies van mijn leven breng ik deze energieën tot leven op papier, door het schrijven van "Het Handboek van Bewust (zelf)Leiderschap", maar ook door lid te zijn van de Citizenfund om bij te dragen aan verantwoorde en duurzame maatschappelijke projecten (www.citizenfund.coop), of nog door de "Ik ken & waardeer mezelf" coaching voor jongeren te ontwikkelen. En dan zie ik de natuur evolueren over de seizoenen en mijn twee kinderen over hun spiraal, zoveel onuitputtelijke inspiratiebronnen!

Vervoeg me op Linkedin, waar ik regelmatig publiceer over deze onderwerpen die mij aan het hart liggen!  
       

  • LinkedIn Social Icône

En het zijn ook waarden, elke dag weer

AdobeStock_10022627_edited_edited_edited_edited.jpg

Een verschil maken

Door te begeleiden en te inspireren, door

verandering te faciliteren en op maat gemaakte

tools te leveren... creëren we impact.

AdobeStock_303580162_edited_edited_edited.jpg

Inclusief samenbrengen

We stellen een gemeenschappelijk project voor, waarbij wij ernaar streven de krachtlijnen en de samenhang te identificeren, een gemeenschappelijke visie uit te tekenen die zin heeft, en een positieve dynamiek in de interacties tot stand te brengen.

AdobeStock_243536465_edited_edited.jpg

Zich volledig engageren 

Door een transparante en respectvolle dialoog, een compromisloze integriteit en een sterk gevoel van vertrouwelijkheid kunnen we in vertrouwen werken, het beste geven en het beste krijgen.

AdobeStock_307116791_edited_edited.jpg

Respecteer de flow

De organische ontwikkeling bevorderen, mensen en groepen laten groeien, eerst op hun eigen spiraal en vervolgens op die van hun ruimere ecosysteem en de toekomstige generaties

bottom of page