top of page

your Talent advisor is de  partner bij uitstek van start-ups, scale-ups en KMO's - groeiende organisaties - die zeer specifieke noden hebben op het vlak van verbonden relaties, collectieve intelligentie, diversiteit, engagement en wendbaarheid.

 

Ons model "Cultuur & Talent" ondersteunt deze organisaties op weg naar een resonerend team, samenwerkingsprocessen, bewust (zelf)leiderschap en een goede energiebalans. Het zijn deze factoren die hen leiden naar hun strategische doelstellingen, terwijl ze de maatschappelijke en ecologische impact hebben die een groot deel uitmaken van hun True North (missie, visie, waarden). 

1945.jpg

" Zorg ervoor dat je afstand neemt, want als je je werk weer opneemt, zal je oordeel ook scherper zijn."
Leonardo da Vinci 

Als groeiende organisatie is het essentieel dat je tekent  - of herontwerp - uw talentstrategie, en uw "deal" - uw waardepropositie - om het hoofd te bieden aan maatschappelijke veranderingen: digitalisering, artificiële intelligentie, langere en minder lineaire levens en carrières. De implicaties zijn belangrijk:

Hoe organiseer je de flexibiliteit van het werk?  

Hoe ga je je talenten aantrekken en ontwikkelen?  

Welke balans ga je creëren tussen professionele skills en menselijke skills?

Welk verhaal vertellen uw leiders? Wat is hun innerlijke en uiterlijke reis?  

Hoe ga je je managers uitrusten om coaches voor collectieve intelligentie te worden?

Maakt u optimaal gebruik van de netwerken en connecties in uw organisatie?  

Hoe ga je luisteren naar de stemmen van je medewerkers en samen co-creëren?

Staan jouw waarden centraal in beslissingen, acties en interacties?

your Talent advisor biedt meer dan 20 jaar expertise op het gebied van human resources, talentmanagement en organisatiecultuur. En  we weten dat "alles in alles zit": HR, talent en cultuur zijn met elkaar verbonden en hebben een rode draad: mensen en de mechanismen die aan het werk zijn in hun beslissingen, acties en interacties.  

Het is met deze insteek dat we een model en specifieke acties hebben ontwikkeld voor groeiende organisaties - start-ups, scale-ups en KMO's - volgens hun specifieke pad op hun spiraal, met gedifferentieerde behoeften in vergelijking met grotere bedrijven: structurering, procesoptimalisatie en groei. Het is het voor die organisaties essentieel om niet alleen te focussen op hun bedrijfsdoelstellingen (product-market fit, investeringen en liquiditeit, bedrijfsmodel, marketingstrategie, enz.), maar ook - parallel - op hun groepsfunctioneren. ​

Onze aanpak en technieken bevinden zich op het kruispunt van positieve psychologie, positieve/doelbewuste verandering, colllectieve intelligentie ('teal' organisatie), alsook talent- en performantiemanagement.

Het your Talent advisor-model leidt uw organisatie naar:

 • resonante relaties (waarin conflict een bron van innovatie is en niet van blokkade);

 • gedeelde informatie voor maximale responsiviteit en wendbaarheid;

 • gezamenlijke beslissingen voor afgestemde betrokkenheid en acties;

 • diversiteit aan persoonlijkheden en perspectieven om innovatie aan te moedigen;

 • inzet en welzijn;

 • bewust (zelf)leiderschap: aanwezig zijn voor zichzelf en voor anderen om een klimaat van psychologische veiligheid te creëren waarin men zich durft uit te drukken voor het algemeen belang;

 • een sterke en gedeelde collectieve identiteit door middel van betekenis en waarden, en hun implementatie in het veld, op een dagelijkse basis;

 • op maat gemaakte tools voor talentmanagement om managers en hun teams te ondersteunen bij hun interacties;

 • een geïntegreerd HR-proces, met een hoge toegevoegde waarde voor medewerkers en de organisatie, en dat de duurzaamheid van het cultuurtransformatieproject mogelijk maakt. 

Individueel & team:

Waardengedreven talent & performance

 • Bewuste (zelf)leiderschapsontwikkeling: een verkenningsreis van waarden - drijfveren - krachten | individuele sessies & workshops.

 

 • Het activeren van de groeimindset door het Learning & Development proces op een evenwichtige manier te organiseren, en op het snijpunt van strategische en individuele behoeften.

 

 • Tools: waardengebaseerd competentiemodel, resonante feedback, zinvol performantiemanagement.

 

 

Groep:

Samenhangende en op waarden gebaseerde cultuur

 • "True North" analyse: missie | project, visie, strategische prioriteiten, uitdagingen.

 • Activeren van collectieve intelligentie rond visie en waarden.

 • Tools: uw waarden tot leven brengen, technieken voor positieve verandering (cultureel manifesto, storytelling, appreciative inquiry), interne en externe sociale verantwoordelijkheid.

Wanneer het bedrijf, dat begon als een kleine groep enthousiastelingen, groeit en meer complexiteit in zijn processen en organisatie initieert, komt het regelmatig voor dat  managers en werknemers naar een generieke opleiding gestuurd worden, dat diensten die essentieel zijn voor de culturele constructie, zoals werving, uitbesteden worden, of nog dat voordelen zoals a ping-pong tafel of a lunchservice opgezet worden. Op zich is dit allemaal niet verkeerd, maar deze externe remedies voegen geen waarde toe als de fundering - het centrum van je spiraal - niet is geïnstalleerd. Het zijn meestal dure, korte termijn "quick fixes".  

 

De twee meest nadelige gevolgen zijn de onvoldoende specifieke aanpak van de uitdagingen van groeiende organisaties, en de ongunstige kosten-batenverhouding. Bovendien leiden deze maatregelen tot een perceptie van inconsistentie en disengagement.  

Bij your Talent advisor nemen we de leiding over uw "cultuur & talent"-fundamenten op een holistische en duurzame manier, zodat u vervolgens uw successievelijke lagen kunt bouwen, terwijl uw bedrijf groeit, in overeenstemming met uw fundamenten: doel, waarden, (zelf)leiderschap, tools op maat. Het tegenovergestelde doen en de culturele aspecten negeren van uw organisatie, evenals de aspecten van productstrategie, financiën, marketing, enz., brengt gevaren met zich mee die mogelijk schadelijk zijn voor haar voortbestaan. 

Het aanbod van your Talent advisor bevat tevens een ethiek en beloftes:

 • Inzicht en aanpak die dichter bij uw echte uitdagingen staan,dankzij een gecombineerde HR en coaching veldervaring;

 • Een zachte maar effectieve transformatie door waarden die dagelijks worden beleefd: het verschil maken, betrokkenheid, samenkomst en inclusie, het natuurlijke ritme volgen, worden groepen en individuen in actie gebracht voor positieve en blijvende verandering;

 • Flexibiliteit op de werkwijze : we werken vanuit uw ecosysteem, waardoor u de wendbaarheid van consultancy geniet, gecombineerd met een vertrouwensrelatie zoals deze enkel binnen uw groep ervaren kan worden...het beste van twee werelden;

 • Fexibiliteit op de prijs : mogelijkheid om "all-in" of per module te werken, afhankelijk van de opties die u kiest. We bespreken altijd samen de voordeligste formule voor u, zonder verrassingen onderweg.

millennials-business-successful-teamwork-people-working-together-on-project.jpg

Ons aanbod voor bedrijven is onderverdeeld in 3 modules, die vrij gecombineerd kunnen worden naargelang uw behoeften

1

Verkennend gesprek

Aanbevelingen

(Self)leadership pilot experience voor het management team

2

Trajet Spirale

Culture & Talent Project

3

Follow-up Coaching

Afsteming op competenties

Tools en templates

Modules
bottom of page