top of page
the-round-transparent-drop-of-water-falls-downward_edited.jpg
(Zelf)bewust Leiderschap

Naast professionele vaardigheden en kennis is het essentieel voor een leider, een teammanager - en iedereen in de context van hun eigen rol - om elkaar goed te kennen om resonerende en authentieke relaties op te bouwen. Om mee te doen en te inspireren. Zelfkennis is de basis van je spiraal, op het werk en in andere levenssferen.  

uw Talentadviseur nodigt u uit om uw meest essentiële aspecten te onderzoeken, die u maken tot wie u bent en uw gedrag sturen. Dit zijn ook je energiezones: de zones die je duwen en de zones die je tegenhouden.  

Deze verkenning stelt je vervolgens in staat om ontwikkelingsgebieden (coaching, training, ...) te kiezen en de gebieden die van nature sterk zijn in je relatie met jezelf en met anderen, verder te versterken.  

Zowel de managers aan het hoofd van een of meer teams zijn betrokken bij het werken aan hun bewust leiderschap, als ieder persoon zonder teamverantwoordelijkheid maar die relaties wil opbouwen en onderhouden die gekenmerkt worden door vertrouwen en samenwerking in de 'win-modus'. . Het is het "zelf" in (zelf)leiderschap.  

Op teamniveau is het ontwikkelen van kennis van zichzelf en van directe collega's vanuit het perspectief van sterktes en complementariteiten gunstig voor de dagelijkse dynamiek. Het is een kwestie van op teamniveau een cirkel van psychologische veiligheid trekken waarin iedereen zich vrij voelt om positief voor te stellen, te testen, te creëren en uit te dagen.  

De tools die worden gebruikt in (zelf)leiderschapscoaching zijn wetenschappelijk gevalideerd en vormen een toegangspoort tot de verkenning van drie fundamentele en complementaire dimensies van onze persoonlijkheid: onze persoonlijke waarden, onze intrinsieke drijfveren en onze essentiële sterke punten.

Vos valeurs

Vos valeurs

Elles reflètent ce qui est important pour vous: ce qui vous est cher, vos principes, vos croyances, vos émotions. Vos valeurs jouent un rôle directeur dans vos perspectives, vos prises de décision et vos relations aux autres. C'est en nous basant sur nos valeurs que nous opérons à certains niveaux de conscience, en fonction de situations dans lesquelles nous sommes plongés. Vos valeurs génèrent votre énergie.

Vos motivations

Vos motivations

Ce sont vos affinités innées, ce dans quoi vous vous engagez parce que vous ressentez de l'intérêt et du plaisir dans cette activité, indépendamment d'un bénéfice externe. Elles sont étroitement liées à vos valeurs, mais interviennent aussi vos compétences cognitives et votre mission personnelle. Vos motivations orientent votre énergie vers certains domaines et activités.

Vos forces essentielles

Vos forces essentielles

Vous les mettez en oeuvre, parfois sans le savoir, lorsque dans une situation donnée vos valeurs et motivations sont alignées. Ce sont des "traits de caractère" qui, en fonction de leur combinaison, vous définissent dans votre essence et vous donnent les clés pour devenir la meilleure version de vous-même. Vos forces de essentielles catalysent et rechargent votre énergie.

bottom of page