top of page

Exploratiereis naar jouw Waarden en Sterktes

mountains-river-with-rocky-riverside-pyrenees.jpg

Als je een keuze te maken hebt, een (nieuwe) richting wil nemen, of als je voelt dat de tijd gekomen is om je te (her)verbinden met jezelf en de wereld om je heen, dan is dit traject de eerste stap in je exploratiereis op je spiraal. 

In de loop van drie sessies - ontdekking, verkenning, actieplan - wandel je door het landschap van je waarden en sterktes. Onderweg bespreken we situaties die voor jou betekenisvol zijn en komen we tot je bestemming door het bepalen van acties, positieve en duurzame verandering, nieuwe gewoontes die bijdragen tot je persoonlijke afstemming. 

Deze nieuwe kennis en innerlijke dialoog zullen dienen als een kompas om bewuste keuzes te maken die je vooruit helpen op je pad en harmonieus resoneren met de mensen om je heen.


Coaching sessies kunnen op jouw verzoek worden gepland indien je begeleiding wenst in de weken of maanden volgend op de exploratiereis, hetzij om jouw reflectieproces voort te zetten of om situaties te verhelderen die je in je persoonlijk of professioneel leven tegenkomt, in het licht van jouw waarden en sterktes.

Wat kan je verwachten, in de praktijk?

  • Ontdekking: je komt te weten wat jouw resultaten zijn (gebaseerd op jouw antwoorden op de vragenlijsten*) alsook de concepten in verband met jouw waarden, intrinsieke energieën en essentiële sterktes. Je bevindt je hier in een houding van openheid voor wat is, voor je essentie, en in het begrijpen van de dynamiek tussen je waarden, energieën en krachten. 

  • Verkenning: in dit tweede deel word je begeleid in een verkennende reflectie over je waarden, intrinsieke motivaties en sterkes. Door gesprekken en oefeningen speel je met verschillende perspectieven op jezelf en open je het veld van mogelijkheden. 

  • Actie: om de reis te voltooien, definieer je - op basis van de resultaten van jouw verkenning - een of meer punten om in jouw dagelijks leven te activeren, in de vorm van een actieplan. Vervolgsessies om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van deze nieuwe gewoonten zijn optioneel, afhankelijk van het nut ervan in jouw eigen proces. 

bottom of page